Novosti u prodaji!

U utorak 17.11.2009. u Novinarskom je domu održana konferencija za novinare povodom izlaska Novosti na kioske od 4.12.2009. na kojoj su sudjelovali glavni i odgovorni urednik Novosti Rade Dragojević, Predsjednik SNV-a i ujedno izdavač dr. Milorad Pupovac, te komentator Novosti Viktor Ivančić. Točno deset godina od pokretanja, jedini nezavisni tjednik Novosti, od petka 4.12. pojavit će se na svim kioscima širom Hrvatske. 

 
‘Jesu li Novosti doista jedini nezavisni tiskani mediji danas u Hrvatskoj?’

Gosti: Nikica Petković, Viktor Ivančić, Rade Dragojević 
 

Četvrtak 26.11. u 18:00 Prezentacija najboljih srpskih rakija u vinoteci Bornstein

Rakije predstavlja Rakia Bar iz Beograda 
 

Petak 27.11. u 21:00 Koncert grupe Goribor u Močvari

Nastup Goribora medijski prate Novosti 
 

Ponedjeljak, 30.11. u 18:00, tribina u velikoj dvorani Novinarskog doma 

“Nova blokada? – strategije otpora i perspektive besplatnog obrazovanja”

Sudjeluju:  Srećko Horvat, Igor Štiks, Jerko Bakotin, Andrea Zlatar, Goran Radman i drugi. Očekuje se dolazak i studentskih vođa iz Beograda. 
 

4.12. u 17:00 Promocija novog broja Novosti u BP klubu uz prigodni domjenak i nastup grupe Mildreds 

4.12. u 20:00 Promocija romana ‘Uzvodni bluz’ Daniela Kovača u BP klubu u sklopu Dana srpske kulture 
 

12. mjesec koncert Arsena Dedića u Galeriji Badrov 
 
 

Redakcija Novosti nalazi se u Zagrebu na adresi:

 

Gajeva 7/1 
10 000 Zagreb 
Hrvatska

Telefon: 01 48 11 198

Telefaks: 01 48 11 281

Web adresa: www.novossti.com 
e-mail: 
info@novossti.com

Novosti su tjednik, čiji je izdavač Srpsko narodno vijeće, sa do sada objavljenih preko 500 brojeva koji izlazi u novinskom formatu na 32 stranice, na dva jezika i dva pisma.

Za Novosti pišu neki od najuglednijih hrvatskih i srpskih novinara i književnika:

Viktor Ivančić, Marinko Čulić, Vladimir Arsenijević, Boris Rašeta, Igor Lasić, Tanja Tagirov, Jovan Hovan, Srećko Pulig, Igor Mandić, Boris Buden, Bojan Munjin, Dubravko Jagatić… Glavni i odgovorni urednik je Rade Dragojević, izvršna urednica Andrea Radak, te urednik Petar Glodić. 

Više je razloga iz kojih su se Novosti odlučile izaći iz okvira svoje zajednice. Prije svega, radi se o neuobičajenom poduhvatu za novine koje izlaze pod okriljem neke manjinske organizacije (SNV). Ako se izuzme dnevni list La Voce del Popolo, u Hrvatskoj nema manjinskog glasila koje uspijeva probiti okvire svoje zajednice. I dok se talijanski dnevnik čita isključivo unutar zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji, Novosti nemaju taj problem, prema tome, razumljivost jezika u ovom slučaju predstavlja njihovu prednost. Izlaskom na kioske Novosti bi se upustile u puni profesionalizam.

Samostalni srpski tjednik Novosti od samog su početka opće informativnog karaktera, koje prate i kritički pišu o svim relevantnim političkim, društvenim i kulturnim događajima u Hrvatskoj. 

Novosti će se kao i do sada truditi podupirati i afirmirati analitičko i istraživačko novinarstvo koje gotovo da se gubi u komercijalizaciji medijskog prostora inzistirajući na objektivnom i neovisnom pristupu temama.

Također pozivamo Vas na neka od dešavanja koja narednih dana organiziraju Novossti i SNV, te SKD Prosvjeta.