Aktualno

Predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je predsjednicu Helsinškog odbora Srbije Sonju Biserko, voditelja jeruzalemskog centra “Simon Wiesenthal” Efraima Zuroffa i posljednjeg voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentesa.

Predstavnici SABAH-a u Gradskoj većnici Belog Manastira dodelili su zahvalnice za učešće u manifestaciji “65. obljetnica oslobođenja Baranje 1944-2009”, održanoj lanjskog 28. novembra. Iz ruku Ivana Fumića zahvalnice su primili gradonačelnik Ivan Doboš i predstavnici svih kulturno-umetničkih društava koja deluju na području grada: hrvatskog, mađarskog, romskog i srpskog.

 Delegacije općine Dvor i VSNM-a Zagrebačke županije 29. januara odale su počast žrtvama ustaškog terora na groblju u selu Šegestinu kod Dvora. Ustaše su 1942. pobili oko 160 ljudi u njihovim kućama, a preživjeli mještani žrtve su sahranili na seoskom groblju.

Živorad Simić, novi generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru, stupio je na dužnost 6. januara. Simić je rođen 1950. godine u Gnjilanu, Fakultet političkih nauka završio je u Beogradu, a u diplomatskoj službi bio je u Turskoj, Albaniji i Crnoj Gori. Na mestu generalnog konzula nasledio je Bojanu Ristić, koja je na toj funkciji u Vukovaru bila od novembra 2004. godine. N. J, Z. P. i D. B.