Policijski hejtbuk

Zašto ih optuživati kad su napadnuti, šta se ni policija ne smije braniti? – glasi jedna od imbecilnijih tvrdnji na internetskoj grupi potpore koja je okupila više od 1.300 obožavatelja karlovačkog policajca Kristijana Maglića i dvojice njegovih kolega po pendreku. Oni su 26. ožujka, izvan službe, na benzinskoj postaji u karlovačkom naselju Švarča, krvnički pretukli 20-godišnjeg Alena Ajkića, koji je završio u zagrebačkoj KB Dubrava. Incident je navodno počeo verbalnim napadom nakon što je Ajkić na benzinskoj postaji kupio bon za mobitel i zagledao se u jednog policajaca.

Da stvar bude bizarnija, grupu potpore na Facebooku pokrenula su dvojica radnika karlovačke Hitne pomoći. Oni su svoja imena iz grupe izbrisali nakon što su mediji za nju doznali. Potporu policajcima koji su pretukli Ajkića dali su mahom njihovi kolege policajci. Ajkića su na Facebooku navodno vrijeđali i po rasnoj osnovi, zato što je Rom.

Komentar ravnatelja karlovačke Hitne pomoći Marija Vrapca o potezu dvojice svojih djelatnika koji su pokrenuli grupu do zaključenja ovog broja nismo uspjeli dobiti. U Hitnoj su nam kratko kazali da ravnatelj ima slobodan dan. Tamara Grčić, glasnogovornica PU Karlovačke, rekla nam je da je u tijeku istraga kojom se treba dokazati da su policajci iz njihove uprave na Facebooku podržali premlaćivanje Ajkića.

U utorak je na Županijskom sudu u Karlovcu održano istražno ročište u slučaju Ajkić. Prema riječima glasnogovornice Tamare Grčić, trojica policajaca koji su sudjelovali u incidentu udaljeni su s dužnosti i protiv njih je pokrenut kazneni postupak. Policija je podnijela prekršajnu prijavu podnijela i protiv oca Alena Ajkića, koji je pred sudom policiju nazvao bandom.