Jurišnici zajahali internet

Poštovani drugovi iz Hrvatske, dobrodošli na našu web stranicu “Der Stürmer” (“Jurišnik”)! Ova stranica je nastala u znak sjećanja na Gauleitera Juliusa Streichera i 80. godišnjicu postojanja njegovog istoimenog časopisa, 20. travnja 2003. Tijekom studenog 2003. Židovi su obrisali stranice sa servera, koje su ponovo postavljene, na drugom serveru, u listopadu 2004. Ubrzo je i taj server bio poharan od prokletih Židova, pa su sada stranice postavljene na siguran server koji se ne može uništiti. Naš cilj je širenje protu-židovske promičbe na svim europskim jezicima – piše u uvodu nedvosmisleno antisemitske i mržnjom obojane internetske stranice www.der-stuermer.org. Uvodnik nepoznata potpisnika završava pozdravom “Heil Hitler” i porukom da su “Židovi nesreća”.

Linkovi s lijeve strane stranice vode na nemušte uratke nacističkog ministra propagande Josepha Goebbelsa i one uvjerenih rasista kao što su već spomenuti Julius Streicher ili Alfred Rosenberg. Organizatori stranice donose i popis najčuvenijih hrvatskih Židova, tekstove o rasnoj politici u NDH, rasnu biologiju Židova i druge antisemitske tekstove, fotografije i fotomontaže.

Povjesničar Ivo Goldstein kaže da dosad nije vidio spomenutu internetsku stranicu, a na takve antisemitske poruke već je, kaže, navikao.

– Prvo, Streicher je bio simbol njemačke pronacističke propagande i kao takav je ekspresno osuđen na smrt. To dovoljno govori o toj osobi. Drugo, oni koji se bave širenjem mržnje pomoć trebaju potražiti u za to predviđenim ustanovama – kratko je kazao Goldstein.

U sjedištu Židovske općine Zagreb od ranije su upoznati sa spomenutom stranicom. Već su je prijavljivali policiji, no bez uspjeha, jer neonacisti uvijek nađu novi put na internetu za prezentaciju svojih slaboumnih ideja. U zagrebačkoj policiji kazali su nam da su provjerili spornu stranicu i da trenutno provode istragu o njezinim autorima i internetskoj domeni s koje dolaze rasističke poruke. Hoće li inspektori ovaj put biti uspješniji u otkrivanju “jurišnika”?