Uhapšen Željko Gojak

U utorak ujutro u karlovačkom prigradskom naselju Sajavcu policija je uhapsila svog bivšeg pripadnika Željka Gojaka. Njega se sumnjiči da je sa više nepoznatih pripadnika ZNG-a 4. odnosno 5. oktobra 1991. u Sajavcu neovlašteno ušao u kuću Marka Roknića i ubio njega, njegovu sestru Danicu Ninković i Markovu kći Danijelu, kojoj je pucao u leđa i teško je ranio. Markova supruga Branka Roknić, inače Hrvatica, prepoznala je svog susjeda i molila ga da pozove hitnu pomoć jer je Danijela još bila živa. On je to odbio rekavši joj neka pati i gleda kako joj kći na rukama umire jer se njena majka udala za Srbina. Markov sin slučajno je preživio skrivajući se na tavanu, a ubice nisu imali dovoljno vremena pretražiti cijelu kuću. “Novosti” su više puta pisale o tom tragičnom događaju.

Branka Roknić i sin danas žive u Srbiji gdje su Sudu za ratne zločine u Beogradu dali izjave o događajima iz 1991. Dokumenti su proslijeđeni u Hrvatsku i vjerovatno je i zbog toga Gojak napokon uhapšen. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu prošlog je tjedna podnijelo istražni zahtjev protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

– U utorak ujutro u svojoj kući uhapšen je Ž. G. (48) i potom sproveden u zatvor u Remetincu – potvrdila je Tamara Grčić, nova glasnogovornica PU Karlovačke.