Principima feng shuija do više novca

U ovim vremenima posvemašnje besparice svaka informacija o stjecanju novca je više nego dobrodošla. Suvremene metode feng shuija pitanje prosperiteta povezuju s lijevim stražnjim kutom bilo kojeg prostora. Stanite na ulazna vrata tako da ste okrenuti prema unutra: vaš kut blagostanja nalazi se u stražnjem dijelu kuće na lijevoj strani.

Svaka prostorija također ima svoj kut blagostanja: s vrata prostorije gledamo prema unutra, a kut blagostanja nalazi se u zadnjem dijelu sobe na lijevoj strani. Gdje su kutovi blagostanja u vašem uredu, dnevnoj sobi, kuhinji i spavaćoj sobi? Sad kad ste odredili ta mjesta “novca”, evo nekoliko brzih i jednostavnih načina na kako možete na njih primijeniti feng shui i poboljšati svoju financijsku situaciju:

− Očistite sav nered na tim važnim mjestima. Svaki nered je znak ustajale, nepokretne energije, a nered u vašem kutu blagostanja može značiti zastoj u prilivu novca. Riješiti se nereda jedan je od najmoćnijih načina da podignete energiju vaših mjesta snage.

− Popravite stvari koje su potrgane ili neispravne. Sve što ne radi kako bi trebalo, znak je da je nešto krivo u području života koje odgovara tom dijelu vašeg prostora. Pregledajte svaki od tih kutova ne nalazi li se tamo nešto što treba popraviti. Vrijeme je da poduzmete nešto oko tih klimavih kvaka na vratima, neispravnih prekidača, zaglavljene ladice sa spisima ili sata koji ne pokazuje točno vrijeme, da spomenemo samo neke od mogućih primjera. Takve predmete maknite iz vaših kutova blagostanja ili ih popravite tako da budu posve ispravni.

− Uglove blagostanja pojačajte simbolima napretka, poput posude s novčićima (svaki dan ubacite sitniš koji vam je ostao), ili bilo čega što vam predstavlja uspjeh i napredak. Postoje mnogi kineski simboli blagostanja, no ne trebate baš njih koristiti, osim ako to ne želite. Fotografija vaše kuće iz snova ili modela automobila koji želite učinkoviti su simboli novca jer imaju osobno značenje za vas.

− Područja novca naglasite zelenom i ljubičastom bojom. Zelena simbolizira vitalnost i rast, a ljubičasta je boja blagostanja. Postavite zdjelu sa zelenim i ljubičastim grožđem u područje novca u kuhinji kao simbol obilja koje ispunjava vaš dom. To grožđe možete i jesti, samo s vremena na vrijeme dodajte novo kako bi voće bilo svježe, a zdjela uvijek puna više od pola.

− Obratite dodatnu pažnju na to kako svakoga dana baratate novcem. Jesu li vam novčanice uredno složene u novčaniku ili su samo smotane i nagurane u džep? Pospremite nered u svom novčaniku i torbi i počnite se odnositi prema novcu kao prema vrijednom predmetu.

− Ako vi zanemarujete svoj novac i on će zanemarivati vas, stoga se pobrinite da redovito provjeravajte stanje svog računa, a svoje novčane obaveze podmirujte na vrijeme. Kreditne kartice držite u lijepom novčaniku ili etuiju, i držite ga u kutu blagostanja na svome radnom stolu – to je stražnji lijevi dio – ili u kutu blagostanja svog ureda.

− Živite velikodušno. Novac je oblik energije i treba teći kroz vaš život, a ne samo utjecati u njega. Skupljanje i škrtarenje djeluje protiv dotoka, dok velikodušno davanje, naravno u okviru vaših mogućnosti, stvara mjesta za još veće obilje. Ako nemate dovoljno novca koji biste mogli dati, darujte dio svog vremena, energije, suosjećanja i zahvalnosti.

− Svake večeri sjetite se svih dobrih stvari koje su vam se desile tijekom dana i izrazite svoju zahvalnost za ono što ste primili. Računaju se i sasvim male stvari, tako da je posve u redu ako se na vašem popisu nalazi vrlo malo spektakularnih događaja. Nije važno što se desilo, važno je da steknete naviku usredotočivanja na pozitivno. Svakoga dana. Što više budete primjećivali, cijenili i izražavali zahvalnost za blagoslove koje ste primili, bez obzira na to koliko maleni bili, više dobrih stvari će vam dolaziti, uključujući i novac.