Premijerku boli koljeno za Kornate

S obzirom da su nedavna istraživanja javnog mnijenja pokazala da je rejting premijerke Jadranke Kosor najniži od početka 2010. godine, ne čudi kilometraža koju je ovog ljeta prevalila da bi pokušala vratiti barem dio povjerenja birača. Na turneji po Hrvatskoj neumorna je premijerka Kosor zajedno s ministrima, uz intenzivno korištenje Vladina aviona, u manje od tjedan dana prešla više od dvije tisuće kilometara.

Našli su i vremena da otiđu na Kornate, gdje je 30. kolovoza 2007. godine prilikom gašenja požara poginulo 12 vatrogasaca. Premijerka i njena svita odali su počast preminulim vatrogascima kod kapelice u podnožju brda, a zatim su se stazom uputili prema izgrađenom memorijalnom centru. Većina obitelji poginulih vatrogasaca usprkos Vladinom pozivu odbila je prisustvovati, jer misle da je Jadranka Kosor na Kornate trebala doći na dan tragedije, a ne mjesec dana ranije, kada joj se to uklapa u raspored. No na telefonske pozive iz Vlade ipak se odazvalo nekoliko članova obitelji, koji su se, nakon prigodne premijerkine govorancije kod kapelice, zaputili s premijerkom i ministrima penjati na brdo. Članovi obitelji krenuli su naviše prema novoizgrađenim križevima, koji simboliziraju tijela poginulih vatrogasaca, a premda su se s njima u jednom trenutku počeli penjati i članovi Vlade, ipak su odustali i krenuli natrag.

Kako doznaju Novosti, odustali su jer je premijerku zaboljelo koljeno. Zanimljivo je da premijerka ni lani nije prisustvovala tužnoj drugoj obljetnici tragedije, a i tada ju je naglo zaboljelo koljeno, pa ju je bio ispričao ministar Božidar Kalmeta, koji je tada kazao da bi za nju taj uspon bio nepremostiv napor. Tri dana nakon ovogodišnje posjete Kornatima, premijerka je premostila penjanje na kninsku tvrđavu za obljetnicu Oluje. Koljeno ju je navodno još boljelo, ali se popela uz pomoć svojih tjelohranitelja.

Inače, tijekom posjeta Kornatima, gdje se dovršava memorijalni park, najprije je bilo rečeno da se radi o projektu vrijednom više od dva milijuna kuna, koji financira Vlada RH, da bi naknadno premijerka zaključila da ipak “nije primjereno na ovom mjestu govoriti o novcu, koji nije bitan”.