Za hrabrog dječaka Stefana

U Glini je održan humanitarni koncert za hrabrog dječaka Stefana Baltića, koji se već godinu dana bori s malignim tumorom. Na koncertu krajiških pjesama, koji je organizirao glinski pododbor SKD “Prosvjete”, prodano je 217 karata i prikupljeno 6.868 kuna za Stefanovo dalje liječenje. Svoju humanost pokazali su i izvođači, grupe Ognjište i Crni biseri.

– Stefan ima snažnu volju da pobijedi bolest i za dječaka od 13 godina dobro podnosi terapije, uz što je sa odličnim završio sedmi razred u Klaićevoj bolnici. Dosadašnja terapija je dala rezultata, međutim za sada nije moguća operacija. Pred Stefanom je još dugo liječenje, najvjerojatnije u inostranstvu, ističe pedijatrica Snježana Prodanović, koja se također zdušno priključila humanitarnim akcijama za Stefanovo ozdravljenje. 

Stefanova majka Milana Baltić već godinu dana svaki dan autobusom putuje na relaciji Glina-Zagreb. Kaže da Stefanu nedostaju prijatelji iz škole, županijska takmičenja gdje je redovno osvajao prva mjesta i utakmice u nogometnom klubu Banovac.

– I kada mu je teško, uvjeren je da će se izliječiti, kaže Milana Baltić. Stefan ima i tri sestre, Ilijanu, Aleksandru i Sašku, iz majčinog prethodnog braka, koje žive s njenim roditeljima u zaseoku Crnoj Gori u Donjem Selištu. Milanin sadašnji suprug na sezonskom je radu u Italiji. Ne računajući njegovu plaću, cijela porodica živi od dječjeg doplatka za četvero djece i od 300-tinjak kuna koliko dobiju za prodano mlijeko. Milanini roditelji nemaju ni dovoljno godina starosti niti dovoljno uplaćenog radnog staža da bi ostvarili pravo na penziju.

Milana Baltić tako nema mogućnosti za plaćanje apartmana u bolnici, za povratnu autobusnu kartu od Gline do Zagreba i za neku malu sitnicu za Stefana. U takvoj situaciji svaka pomoć Baltićima dobro bi došla. Zato i čitaoce “Novosti” molimo da pomognu Stefanu u njegovoj borbi protiv opake bolesti, uplatom na broj računa u OTP banci: 2407000-3102973357.