Poučak mržnje čovjeka od vjere

Kojim pravom šačica homoseksualaca i lezbijki izlazi na ulice tražiti neka svoja prava? Oni bi na to imali pravo kada bi netko od normalnih došao u njihovu kuću i tu ih napadao poradi njihove bolesti. Kojim pravom oni izlaze kao ogromna manjina na ulice i teroriziraju većinu? Mnogi su Beograđani pokazali što misle o tim psihopatima, jedino mi je žao što je toliko policajaca nastradalo: po mome policija je trebala povući i dozvoliti normalnima da s tim bolesnicima malo prodiskutiraju – tako na svome internetskom blogu (zupnik.blog.hr), pod naslovom “Beogradski poučak”, piše kastavski župnik Franjo Jurčević.

Otkrivši blagodati interneta, župnik je poticanjem na nasilje i govorom mržnje poslao nedvosmislenu poruku podrške huliganima kojima je minula gej parada poslužila za uništavanje Beograda i napade na policiju i građane, kojih je nemali broj završio u bolnicama. Još gore: osim što ne poštuje pravo na različitost, dijalog i zajedništvo usprkos razlikama, koje su mu propisane evanđeljem i odlukama Drugog vatikanskog koncila, župnik Jurčević sugerira da bi primjer Beograda trebali slijediti i “normalni” Zagrepčani kad “bolesnici” okupiraju javne putove i javne površine. Iz njegova teksta jasno proizlazi da sve one koji traže svoja prava jer su različiti i misle drugačije, treba zatvoriti u geta.

Svećenik don Ivan Grubišić poručuje da bi Jurčevićeve napise trebao preispitati i sankcionirati njegov istup, jer je riječ o isključivosti i širenju mržnje prema pripadnicima drugačije seksualne orijentacije.
– Isus je na zemlju došao radi svih ljudi i mi kršćani bi o tome trebali svjedočiti. Napisi župnika vrijeđaju dostojanstvo i biološku predispoziciju određenih ljudi. Koliko znam, to mu nije prvi put, što govori o njegovom dometu i ljudskoj razini – kaže don Ivan Grubišić. Iskazao je i žaljenje što je Crkva desno orijentirana i isključiva te nije za demokratsko, pluralno društvo.

Zasad je protiv župnika Jurčevića kaznenu prijavu radi poticanja na nasilje i govora mržnje najavila homoseksualna udruga Kontra.