Obrana od energetskih vampira

Energetski vampir može biti i stalno uplakana medicinska sestra koja se iz nepoznatog razloga identificira sa žrtvom. Čitav svijet je uvijek protiv nje i pritom se sjeća baš svake grozne stvari koja joj se dogodila. To može biti i osoba koja stalno nastoji šarmirati i ne bira sredstva da bude u središtu pažnje, suradnica na poslu koja sve dramatično proživljava ili susjed koji u svojim emocijama ide iz krajnosti u krajnost. Radilo se o bilo kakvom energetskom vampiru, njega se treba čuvati i držati ga na potrebnom odstojanju. Mnogi od nas to nisu u stanju. Plašimo se da ćemo ispasti neljubazni i ne želimo povrijediti druge ljude. No, unatoč tome postoje razni načini da se spasite od ubijajućih razgovora. Čak i ukoliko niste u stanju pobjeći glavom bez obzira, ipak možete uz manje preinake sačuvati svoju energiju netaknutom.

Prvo što trebate je raspoznati da vas netko iscrpljuje, a to ćete najlakše učiniti tako da pratite svoje tjelesne reakcije. Je li se pojavilo stezanje u grudima prilikom razgovora? Jeste li osjetili veliki umor nakon što ste završili s telefonskim razgovorom? Je li vas počela boljeti glava u trenutku kada vam je netko pristupio? U trenutku kada se osjetite uhvaćenim u “vampirovu” zamku, preporučljivo je duboko disati. Na taj način ćete se savršeno centrirati. Pratite svoje udisanje i izdisanje i osjetite kako nestaje sva napetost iz vašeg tijela. Zamišljate kako svakim udahom vraćate oduzetu energiju.

Dobro je da dio svoje energije iskoristite kako biste se suprotstavili “vampiru”. Zamislite da se nalazite unutar snažne bijele svjetlosti koju ništa ne može probiti. Energetski vampir može napadati iz sve snage, no to će biti uzalud. Vaša svjetlost je toliko snažna da se širi i na njega. Preko te svjetlosti mu pošaljite svoju ljubav i poželite sreću u životu.

Jedan od načina na koji energetski vampiri svojim žrtvama oduzimaju energiju je traženje različitih usluga. Sve započinje s naizgled beznačajnim sitnicama, a završava kao potpuno parazitiranje. Budite oprezni u svojim odnosima i reagirajte već na prve pokušaje podređivanja od strane “vampira”. Jedan način zaštite je određivanje granica: “Ovo je ono što mogu učiniti za tebe, a ovo ono što ne mogu.” Dajte drugoj osobi jasno do znanja koju ulogu igra u vašem životu i shodno tome odredite način komuniciranja. Kada ste u kontaktu s “vampirom”, zaboravite na bilo kakvo žrtvovanje svoje privatnosti i strogo odijelite profesionalne odnose od osobnih. U trenucima kada druga strana prijeđe postavljene granice, odmah prekinite takvu komunikaciju i odredite prije postavljene granice.

Nađite vremena kako biste razmislili zašto se određeni energetski vampiri pojavljuju baš u vašem životu. Postoji mišljenje po kojem u našu svakodnevnicu privlačimo upravo ono što nismo razriješili u sebi samima. Ukoliko smo osobe sklone ljutnji, najvjerojatnije je da ćemo se naći okruženim ljutitim ljudima. Zbog svega toga pokušajte razmisliti na koji način se vi sami ponašate prema ljudima koje srećete. Ukoliko primijetite da u kontaktu s njima nesvjesno primjenjujete tehnike oduzimanja energije, odmah promijenite način ponašanja. U ogromnoj ste zabludi ukoliko mislite da vam je za normalno funkcioniranje potrebna tuđa energija. U ovome svijetu su energetske zalihe beskonačne i nitko ne treba parazitirati na nekome drugom. Dovoljno je pronaći svoje unutrašnje središte i povezati se sa svemirom i prirodom.