TKV, zaštitnica street arta

U foajeu zagrebačkog kina “Europa”, u sklopu petih Dana srpske kulture, publici se prvog vikenda u decembru na jednu večer ukazala TKVThe Kraljica Vila, beogradska street art umjetnica. Kao uvertira u filmski program ovogodišnjih Dana, koje organizira SKD “Prosvjeta”, TKV je izložila desetak svojih radova, uglavnom na temu Indije i Bollywooda.

Međutim, puno je uzbudljivije bilo jutro poslije, kad je ova dvadesetdvogodišnja ulična umjetnica zajedno s Lunarom, svojim zagrebačkim kolegom, poduzela akciju oslikavanje zida kina u Prolazu sestara Baković. U društvu rijetkih nedjeljnih prolaznika i policijske ophodnje – koja ih ipak nije dirala – dvoje je umjetnika oplemenilo sivi zid.

– Nekoliko puta me startovala murija, ali ja već imam po difoltu smišljene debele laži koje, u kombinaciji s mojim neozbiljnim izgledom, jako dobro prolaze. Kad kažem neozbiljnim, mislim na to da ovde vlada većinsko mnenje da ženskoj osobi nije mesto na ulici, da ona tu nešto crta, nego u kući. Te se tako i to moje crtanje ne shvata ozbiljno od strane pripadnika policije – rekla je TKV našem suradniku Vladimiru Arsenijeviću u razgovoru za “Novosti” vođenom prije godinu dana.