Šou u fabrici kiča

Da je lustracijska medijska metla pomela žabokrečinu nastalu pre 5. oktobra, ne bismo se danas gušili u smradu kad se ista ta ustalasa: “Željka Mitrovića trovao pašenog”, “Sukob Pinka i Večernjih novosti”, “Uz Dvor sam pobedio bolest”… To su samo neki od naslova koji krase naslovnice medija u Srbiji poslednjih dana.

Željko Mitrović se oglasio iz Nemačke, gde se leči od aplastične anemije, i optužio svog pašenoga Zlatka Krmpotića i njegovu ženu da su – dok se on borio za život – pokušali da prodaju deo njegove medijske imperije, odnosno slovenačku verziju ružičaste mrlje od televizije.

Porodični trovači

Ovi su, pak, izašli sa podacima da TV Pink u Sloveniji duguje pola miliona evra, na šta su se zakačili u “Večernjim novostima” koje su objavile nekoliko tekstova, na šta je opet Mitrović reagovao rekavši da zbog privatizacije “Novosti” čak i EU reaguje, zbog čega trpi čitava Srbija, a najavljuje i sudski proces, na kom bi trebalo da svedoči i Vladimir Beba Popović. S druge strane, njegova žena Milica Mitrović ne može da sedi na dve stolice, jer njen muž optužuje upravo Miličinu sestru i njena muža da su pokušavali da ga unište, pa čak i da ga otruju. Slovenačka policija najavljuje istragu, Mitrović najavljuje trijumfalni povratak u Srbiju, a u svemu mu je pomogao rad na realizaciji jednog novog rieliti programa, pod nazivom “Dvor”, koji je njegovo autorsko čedo.

Mitrović je zbog svega odlučio da se obračuna s nevernicima, pa je tako najavio brojne otkaze na televiziji, jer je čuo od proverenih glasova da su pojedinci govorili negativno o njemu, pa im onda i nije za verovati.

Već mesecima se o ružičastoj fabrici kiča piše da je u finansijskim problemima, a glasine su dobile i neku vrstu potvrde iz Evrope, odnosno Slovenije, gde je 30. septembra prošle godine pompozno proslavljen početak rada slovenačkog Pinka u “najnovejšem formatu”. Nakon manje od pola godine, Mitrović je skresao redakciju sa stotinjak zaposlenih na 30, a medijski skeneri Pink Si smeštaju uglavnom među “ostale televizije”. Mitrović će reći suprotno, da je gledanost oko 15 odsto i da konstantno raste.

Cvet svih cvetova

Da finansijski problemi postoje potvrdio je i sam Mitrović, ali za njih je optužio Jureta Zorčiča, prvog direktora Pink Si, kojeg je postavio Zlatko Krmpotić, jer je Zorčić navodno proneverio milione evra.

Ova sapunica će se nastaviti, tu nema dvojbe, a pitanje je samo šta zapravo stoji iza svega. Da li Mitrović pušta niz vodu televiziju uz pomoć koje je sagradio svoje carstvo u Šimanovcima nadomak Beograda, čiji je filmski studio poželela koristiti i Andželina Džoli, a koju je hladni Željko odbio ne želeći da učestvuje u blaćenju Srba i Srbije?

A šta bi učestvovao? Pa ti isti Srbi dozvolili su mu da nakon 5. oktobra skine cvet iza uveta, da ga zasadi u zemlju Srbiju, a ova mu je uzvratila višestruko, baš kao i svakom tajkunu koji je početni kapital stekao za vreme vladavine para MiloševićMarković.