Puritancima i licemjerima sve je provokacija

Nakon svega dvije godine od debi albuma “13 zlatnih hitova”, objavljujete album remiksova “Obiteljska simfonija”. Je li to zaokret u karijeri i odmak od dosadašnjeg zvuka grupe ili kratki izlet do izlaska sljedećeg studijskog albuma?

– “Obiteljska simfonija” je drugi službeni album naše grupe koji zajedno s prvim čini smislenu cjelinu. Najprije treba slušati prvi, a odmah poslije drugi album. Potom je najbolje napraviti kratku pauzu i pogledati disk s DVD-ovima koji je sastavni dio drugog albuma i onda sve ispočetka.

Na albumu “Obiteljska simfonija” nalazi se i remiks pjesme “Kanta meda”, koju potpisuje sarajevski elektronski tandem Basheskia & Edward EQ. Jeste li vi otkrili njih ili oni vas?

– Nama se vrlo dopala glazba koju rade Basheskia & Edward EQ. Nadamo se da ćemo uskoro uraditi i zajedničku svirku, možda na jednom od budućih koncerata u Splitu, Zadru, Rijeci ili Sarajevu. Njihov smo remiks odlučili ubaciti u naš standardni koncertni materijal.

Neke su pjesme, uz autore iz Hrvatske, remiksirali i Česi i Talijani. Po kojem ste kriteriju birali tko će što remiksati?

– Nismo postavili nikakav kriterij. Svatko se mogao prijaviti i pokušati napraviti remiks bilo koje pjesme s “13 zlatnih hitova”. Naišli smo na vrlo dobar interes. Nakon toga smo krenuli s preslušavanjem, a na album smo stavili ono što je, po našem mišljenju, bilo najbolje.

Spot za vaš singl “Derem! Rokam! Guzim!” doživio je cenzuru na HTV-u. Za remiks pjesme “Paranoja” snimili ste, pak, spot u kojem se pojavljuju rasplesane opatice. Zašto ste se ponovno odlučili za provokaciju kada je ionako malo mjesta na kojima možete prezentirati svoju muziku?

– Puritancima i licemjerima sve je provokacija. Mi njegujemo izričaj slobode, a ne provokacije. Uostalom, dok nešto stvaramo nikada ne razmišljamo hoće li to proći i hoće li biti pušteno u eter ili će biti cenzurirano. Na nama je da napravimo, na medijima da (ne)puste, a na publici da doživi.