Festival etnografskog filma u Rovinju

Međunarodni festival etnografskog filma ETNOFILm održat će se po treći put u Rovinju, od 8. do 10. travnja 2011. godine, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre.

ETNOFILm domaćoj publici predstavlja recentne etnografske filmove svjetske produkcije i potiče diskusiju oko relevantnih vizualno-antropoloških tema. Festival promovira međukulturnu toleranciju, proučavanje i razumijevanje kultura te dokumentaciju nematerijalne baštine.

U protekla dva izdanja ETNOFILm je u natjecateljskom dijelu programa predstavio preko četrdeset filmova iz cijelog svijeta, a ove godine zaprimljen je rekordni broj filmova: 101. U natjecateljskom dijelu programa ove godine prikazat će se odabranih 26, a selektorica programa je dr. sc. Sanja Puljar D´Alessio.

Nenatjecateljski dio programa osmišljen je u suradnji s Margaret Mead Film and Video Festivalom iz New Yorka, najstarijim američkim festivalom dokumentarnog i etnografskog filma. Direktorica njujorškog festivala Ariella Ben-Dov ove će godine biti i predsjednica žirija rovinjskog festivala.

Novina ovogodišnjeg ETNOFILma je integralna radionica vizualne antropologije i montaže filma pod vodstvom danskog vizualnog antropologa Christiana Suhra Nielsena. U popratnom programu festivala održat će se koncert Damira Imamovića, poznatog sarajevskog glazbenika koji na suvremen, žanrovski hibridan način reinterpretira tradicionalni sevdah te izložba fotografija Domagoja Blaževića.

ETNOFILm festival održat će se u rovinjskom Multimedijalnom centru, a sve projekcije su besplatne. Dodatne informacije o festivalu doznajte na sluzbenoj stranici etnofilm.com.