Dozvola za rad Tesla banci

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na sjednici od 11. maja razmotrio je zahtjev i dao suglasnost Fondu za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine sa sjedištem u Novom Sadu, da mu se odobri stjecanje više od 50 posto učešća u temeljnom kapitalu A štedne banke malog poduzetništva d.d., Zagreb. Stjecanje će biti realizirano kupoprodajom dijela sadašnjih redovnih dionica i dokapitalizacijom navedene štedne banke, ističu u Savjetu HNB-a koji je tako dao praktičnu suglasnost za rad banke.

– Sada slijedi dokapitalizacija i sazivanje skupštine dioničara – rekao je predsjednik uprave Tesla štedne banke d.d. Zvonko Agičić, ističući da će se u narednih deset dana uplatiti još deset miliona kuna, kao i da bi dokapitalizacijom, za koju za sada postoji interes desetak velikih kompanija i privrednika, temeljni kapital banke do 30. juna dostigao 40 miliona kuna, a do kraja godina još 60 miliona kuna.

Skupština će biti sazvana odmah nakon dobivanja rješenja Trgovačkog suda, a na njoj će se potvrditi uprava i tri ranije imenovana člana nadzornog odbora. Nakon dokapitalizacije, imenovat će se još dva člana nadzornog odbora, kažu u banci, ističući i veliki interes tzv. malih dioničara, ne samo iz Hrvatske, nego i drugih zemalja Evrope i svijeta. Istovremeno s pitanjem dokapitalizacije, radi se i na osmišljavanju organizacije i aktivnosti banke koja bi trebala podržavati male i srednje poduzetnike, posebno na područjima povratka.