U očekivanju 11.11.11.

U prvih 12 godina 21. stoljeća doživjet ćemo 12 posebnih datuma. Počelo je sa 1. siječnjem 2001. godine (01.01.01.), nastavilo se sa 2. veljače 2002. (02.02.02.), pa sve tako do 11. studenog 2011. godine (11.11.11.) i 12. prosinca 2012. (12.12.12.). Dvanaest datuma izdvaja se od svih ostalih u ovom tisućljeću po ponavljanju tri ista broja. Do ove godine preživjeli smo prvih deset, a sada su pred nama dva završna koraka u ovoj igri neobičnih brojeva.

Najveću pažnju izazvale su kombinacije 06.06.06. i 08.08.08. Prva je izazivala strah kod trudnica zbog mogućnosti povezivanja njihova djeteta sa zlokobnim brojem Antikrista, a druga je ushitila azijske zemlje u kojima se tri osmice smatraju neobično sretnim predznakom. Taj je datum iskoristila i kineska vlada za službeni početak Olimpijskih igara, koje su te godine organizirane u toj zemlji.

Predstojeći 11. studeni već duže vrijeme izaziva pažnju ne samo numerologa, nego i svih onih koji su upoznati s fenomenom kombinacije brojeva 11.11. Sve je započelo tijekom devedesetih godina kada su se širom svijeta počele pojavljivati vijesti o ljudima koji su se u raznim neobičnim situacijama koje bi doživjeli susretali s tim brojevima. Satovi bi se zaustavljali, nenavijene budilice zvonile u to doba, a čak su zamijećeni i famozni krugovi u žitu s jasno iscrtanim simbolima 11.11. Unutar ezoterijskih grupa počela se širiti priča kako ti brojevi predstavljaju ključ za otvaranje inače zatvorenih kapija za komunikaciju s višim svjetovima. Spekuliralo se kako nam te brojeve šalju bića iz drugih dimenzija da nam pomognu u evoluciji svijesti i pripreme nas za velike transformacije koje slijede.

U tom kontekstu, datum 11.11.11. predstavljao bi vrhunac djelovanja brojeva 11. Govori se kako će se tog dana u 11 sati i 11 minuta po univerzalnom vremenu otvoriti sve nebeske kapije i na taj način omogućiti slobodni kontakt s najvišim oblicima postojanja. Sve je više raznih proročanstava. Tako Harold Camping, američki radijski propovjednik, kraj svijeta predviđa za 21. listopada. Do tog je datuma došao dugotrajnim numerološkim proučavanjem Biblije. Po njemu, 21. svibnja je bio sudnji dan, a sada nas očekuje odlazak u nebeske i podzemaljske svjetove.

Listopad i studeni donose i nekoliko izuzetno zanimljivih astronomskih događaja. Na prvom mjestu, to je prolazak neobičnog kometa Elenin koji je tokom prošle godine otkrio ruski astronom istog prezimenima. Po nekima, njegov prolazak simbolički će pokrenuti velike promjene u svijesti čovječanstva tako da ništa više neće biti isto. Ako pogledamo aktualna događanja oko Wall Streeta, možda možemo povjerovati u te prognoze. Osim kometa Elenin, tu je asteroid 2005 YU55 koji će tri dana prije famoznog 11.11. proletjeti vrlo blizu našeg planeta. Iako astronomi govore da nema nikakve opasnosti, ova 400-metarska kamena gromada samo upotpunjava scenarij velike predstave. Spomenimo još i to da je noć sa 10. na 11. studeni noć punog Mjeseca i da će nakon dva tjedna biti i pomrčina Sunca.

Kombinacija 11.11. u filmskoj se industriji pokušava kompromitirati i prikazati u krajnje negativnom svjetlu. Izgleda da tu netko iz sve snage nastoji zatvoriti sve nebeske kapije i spriječiti kontakte s višim dimenzijama. Već krajem devedesetih godina pojavio se horor nazvan “11.11. – vrata” u kojemu je ta kombinacija doslovce proglašena novim đavoljim brojem. Ništa bolje ne prolazi ni 11.11.11. jer je već snimljen novi horor “11-11-11” čije se emitiranje najavljuje upravo za spomenuti datum. Najave filma govore kako je riječ o najstrašnijem hororu ikada snimljenom i kako se tog dana na Zemlju spušta nešto zlokobno.

Zašto uvijek svi nastoje unaprijed odrediti što trebamo doživjeti? Neka 11.11.11. bude dan kada ćemo izaći izvan svih nametnutih predviđanja.