Nitko nije izvikivao ustaške i nacističke pozdrave

NK Hajduk Hercegovac, njegovi navijači i svi ostali mještani Hercegovca zatečeni su neistinama i lažima koje su napisane u članku novinara Dragana Grozdanić pod nazivom “Za dom” ili “U boj, u boj”? u tjedniku “Novosti”, broj 622 od 18.11.2011. godine.

Ističemo da na nogometnoj utakmici Garić – Hajduk odigranoj 05.11.2011. godine u Garešnici nitko od 200-tinjak nazočnih gledatelja, pa tako niti Hajdukovi navijači okupljeni u udrugi “Grobljani”, nije izvikivao ustaške i nacističke pozdrave, niti se orilo “Za dom”, “Spremni” i “Zig hajl”, kako stoji u spomenutom članku. To može potvrditi svih 200-tinjak gledatelja koji su nazočili utakmici, a među njima i gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac, pročelnik za gospodarstvo Miroslav Gerstner, predsjednik Sportske zajednice Garešnice Željko Rijetković, načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan, ali i mnogi pripadnici srpske nacionalne manjine koji su nazočili utakmici.

S pravom se pitamo što je bio stvarni cilj neprofesionalnog pristupa Vašeg novinara Dragana Grozdanić i njegovih neimenovanih izvora – obzirom da je takvim pisanjem narušen ugled našeg Kluba, poznatog po marljivom radu i polučenim uspješnim rezultatima širom Hrvatske i susjednih europskih zemalja.

Napominjemo da je spomenutog dana na nogometnom igralištu Garića u Garešnici cjelokupna javnost prisustvovala jednoj velikoj nogometnoj fešti, jedinstvenom sportskom derbiju kakav i priliči klubovima koji su igrali, a navijači oba kluba su pripremili spektakl na tribinama i pokazali zajedništvo u bodrenju svojih klubova, kako prije, tako i za vrijeme i poslije utakmice.

Poslije utakmice svi su sudionici ovog spektakla, kakav se rijetko viđa na amaterskim nogometnim terenima, bili iznimno zadovoljni jer je sve prošlo u najboljem redu, jer nije zabilježen niti jedan incident, jer nije bilo niti spomena nikakvom ugrožavanju bilo čijih prava, a kamoli prava srpske nacionalne manjine.

Ujedno napominjemo da je neistinito i senzacionalističko pisanje Vaših novina kroz spomenuti članak osuđen i na sjednici Gradskog vijeća Garešnice održanoj 21.11.2011. godine.

Željko Ščuković, predsjednik NK Hajduk Hercegovac