Pod vodstvom Škorpiona

Nakon svakih izbora i dijeljenja saborskih stolica, građani si u pravilu postavljaju pitanje o tome kako će živjeti iduće četiri godine i hoće li novoizabrana vlast imati sluha za njihove svakodnevne probleme. To je vrijeme kada mediji daju prostor različitim analitičarima, koji nastoje informirati javnost o onome što slijedi. U tumačenju budućnosti ponekad svoju priliku dobiju i astrolozi, koji svemu daju jednu egzotičnu dimenziju. Odlučili smo se pridružiti postojećem folkloru i ponuditi astrološko tumačenje karte novog premijera Zorana Milanovića.

Već iz prvog pogleda na kartu prve osobe hrvatske politike lako se uočava Jupiter u znaku Lava koji dominira čitavom kartom s pozicije MC-ja te Sunce koje se smjestilo u prvoj kući. Svakome tko nešto zna o astrologiji ovakva je pozicija svjedočanstvo o uspješnosti u karijeri i zauzimanju visokih pozicija. Istovremeno, u njegovoj karti postoji velika koncentracija planeta u fiksnim znakovima koja sa sobom donosi upornost i temeljitost. Karta ga opisuje kao nekoga tko neće lako odustati od onoga što je zacrtao. Pritom će dosta često iskazivati veliku tvrdoglavost i nesklonost usklađivanju s drugim ljudima. Dominacija vodenih znakova daje snažne emocije, ali istovremeno i njihovo kontroliranje i neiskazivanje.

Unutar astrološke karte Zorana Milanovića na više se nivoa izražavaju kontradiktorne osobine. S jedne strane, to su znak Vage na ascendentu, rođenje u fazi punog mjeseca te planeti smješteni u oblik ljuljačke. Pritom je njegov ascendent u Vagi istovremeno usamljen u zračnim i kardinalnim znakovima. Sve to zajedno daje veliku potrebu za kontaktima s drugim ljudima i prisutnošću u javnosti. On će se uvijek truditi ostaviti sliku korektne i ljubazne osobe i vodit će puno pažnje o dojmu. Njegov planetarni potpis u znaku Škorpiona upozorava kako se iza takve prezentacije krije potreba za postizanjem moći i snažnim izražavanjem kreativnosti. Kao naglašeni Škorpion, Milanović je naprosto idealan za preuzimanje Hrvatske u kriznim okolnostima. On ima dovoljno snage da ostane pribran u najtežim situacijama.

U karti Zorana Milanovića prikazana je snažna blokada na planu izražavanja kreativnosti. S retrogradnim Saturnom u petoj kući postoji mogućnost da je prilikom nastanka te blokade bio prisutan problem odnosa s ocem, što se kasnije odrazilo na odnose s ostalim ljudima koji su igrali ulogu autoriteta. Za kasnije snalaženje u ulozi vođe i onoga koji je nadređen drugima, Milanoviću je potrebno da u životu stvori dovoljno vremena za zabavu i opuštanje izvan svoje javne uloge. Ljudima koji u kartama imaju sličnu situaciju u pravilu se preporuča bavljenje nekim sportom. Najgora stvar koja se Milanoviću može desiti jest da se potpuno identificira s ulogom onoga koji vlada drugima i pritom zaboravi na sve ostale. U njegovu životu obnašanje premijerske funkcije, ma kako to čudno izgledalo, ne donosi evolucijski nova iskustva. On može puno veće ispunjenje doživjeti u kvalitetnim privatnim odnosima.

Preuzimanje uloge vodeće osobe u hrvatskoj politici kod Milanovića je obilježeno tranzitom Saturna preko ascendenta. Ovaj planet označava kako će mu iduća godina biti ispunjena brojnim obavezama i potpunim predavanjem poslu. Pritom će trebati obratiti pažnju na zdravlje i pronaći dovoljno vremena za regeneraciju. Iako svi najavljuju izuzetno tešku 2012, iz Milanovićeve karte glavnu krizu u provođenju planova donose 2014. i 2015. godina. Te su dvije godine vrijeme nemira koji ne moraju nužno biti vezani samo uz Hrvatsku. Postoje velike šanse da će to krizno razdoblje biti povezano s perturbacijama unutar Europske unije. Nadajmo se da će Milanović i njegova Vlada biti najbolji onda kada je najteže.