Otkriće se puna istina

Gospođo Đinđić, da li ste zadovoljni načinom na koji se Srbija danas seća vašeg sina?

Zadovoljna sam. Mladi ga vole, cene i poštuju, a oni ovo i priređuju. Doduše, ima tu i starijih. Nemam šta da kažem. Ovo se iskreno radi. Ova mladež koja je bila na ulici uradila je to od srca. U njih imam poverenje. To je iskreno. Tako gledam, a tako i jeste.

Nedavno smo saznali da će biti podignuta optužnica protiv pripadnika JSO-a. Očekujete li da će se konačno staviti tačka na ubistvo?

Već je o tome bilo reči. Već je ta Jedinica bila na optuženičkoj klupi i šta je bilo? Zar nije dovoljno rečeno na prvom suđenju? Šta to sad treba da očekujemo novo posle suđenja koje je bilo pre nekoliko godina? Ne verujem da su samo oni u tome učestvovali, ali hoće sad sve da natovare toj Jedinici. Odgovaraće oni koji su ga ubili. Nadam se da će se uskoro otkriti. Ima onih na vlasti koji ih štite. To svako živ zna. Jedinica jeste učestvovala, ali ga nije ubila. Ubili su ga drugi. Ulemek i drugi nisu zlatni, ali su njima natovarili i poturili. Oni su u zatvoru zbog drugih stvari, a ne zbog ovoga.

Advokat Srđa Popović je podigao prijavu i protiv Vojislava Koštunice i Ace Tomića, koji tom optužnicom nisu obuhvaćeni, pa čak nisu ni svedočili?

Javno su rekli da će se suditi Ulemekovoj jedinici, ali ne i Aci Tomiću i Koštunici. Njih su na vreme poštedeli. Ako kome treba suditi, treba suditi njima, ali neće zato što su njihovi ljudi. Njima to odgovara. No, neće ni to večito trajati. Sve se otkrilo, pa će i to. Koštunica nikad nije voleo Zorana, samo mu je zavidio. Zavidio mu je na pameti, na lepoti… na svemu mu je zavidio. Ako sam ja bolja od vas, vi me ne možete ubiti, možete me samo mrziti. Ali vidite vi kako je to glupo. Neka se sudi onima koji su već osuđeni, neka se sudi ponovo, ali ovoj dvojici ne. Nisam mogla spavati od muke kad sam čula. To je toliko providno. Mene boli srce. Kad vidim njegove prelepe slike… On je bio vredan, pa su ga toliko mrzeli, uništiše ga jer im je smetao. Kad sam videla ono more mladih na ulici, hvala im svima. Nijedan političar neće doživeti da tako izađu na ulicu za njega kao što je to doživeo moj sin. To je dokaz da je vredeo i da je greškom ubijen. Vi znate da smo mi Srbi večno ubijali te koji su nešto predstavljali i koji su nešto imali u glavi.