Sve je spremno za osmu Harteru!

Laurent Garnier stiže sa svojim četvorosatnim Live Booth Session showom, kojim briše granicu između DJ seta i live izvedbe, te u suludom mashupu glazbenih stilova predstavlja niz svojih kultnih uspješnica u posve novoj dimenziji. Uz to, očekujte predstavljanje novih Garnierovih izdanja, prvenstveno onih za pariški Ed Banger.

Dio nevjerojatnog plesnog maratona u četvrtak su i Azari & III, kanadski kvartet koji je poznati britanski NME proglasio “jednim od najutjecajnijih izvođača plesne glazbe na svijetu”. Njihov novi singl “Into The night” službeno je izašao ovaj tjedan, a već nosi titulu hedonističke ljetne himne. Azari & III ujedno su i među nominiranima za kanadsku glazbenu nagradu Polaris, koju su do sad osvajali glazbenici poput Cariboua i Arcade Fire, a za koju se ove godine bore i The Weeknd, Drake, Grimes, Feist i Leonard Cohen.

Nastup islandskih elektroničara GusGus, pun emocija i energije, bez sumnje će predstavljati jedna od vrhunaca ovogodišnjeg festivala. Očekujte pjesme s još uvijek aktualnog albuma “Arabian Horse”, ali i hitove s ranijih izdanja grupe koja djeluje još od davne 1995.

Legendardni Asian Dub Foundation na Harterinu glavnu pozornicu dolazi u Sound System formaciji, koja pored materijala s najnovije ploče “The History of Now” razvaljuje podij ekskluzivnom, neobjavljenom produkcijom i rijetkim dubplateovima. Fanovi reggae, rap, bhangra i drum n bass zvuka definitivno dolaze na svoje u petak!

Gesaffelstein, bez imalo pretjerivanja trenutno najeksponiraniji predstavnik novog vala francuske elektronike, ovih je dana svojem mračnom zvučnom arsenalu dodao novi EP “Rise of Deprivity” sa izdavačke kuće Bromance, koju vodi s Harterinim prošlogodišnjim gostom Brodinskim.

Tu su još i Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Damir Avdić, Veliki Prezir, Svadbas, Dječaci, Ruiz, ABOP, Moskva, DJ Ogi, Miss Sunshine, The Highland Brothers, Dojaja, Virgin Helena, CFSN DJs + VJ liik, A Skitzo, Mateo Klaić, Arexx, Mystic vs Okmanow, Sunshine Madness, Losing Focus, One Possible Option i Art Pollution Trio

Među atrakcije ovogodišnje Hartere spada i jedanaest metara visok spomenik pivu Fontana di Hartera, iz kojeg će teći Tuborg i počastiti posjetitelje za vrijeme happy houra. Odmah do Fontane odigravat će se zabavna interaktivna glazbena igra Orkestar di Trntrn, a svi koji ogladne imati će priliku u subotu sudjelovati u posebnom kulinarskom showu Njoki di Hartera i umjesiti njoke sa začinima po vlastitom izboru!

Ne zaboravite skinuti najnoviju verziju Harterine mobilne aplikacije, jer ćete s njom pored sudjelovanja u Orkestru di Trntrn, nečem posve novom na polju festivalskih aplikacija u regiji, postati član Trntrn plemena, dobiti kompletan festivalski raspored i informacije o svim izvođačima. Druga iznimna karakteristika aplikacije jest augmented reality kamera, kroz koju možete fotografirati sebe i prijatelje te općenito percipirati Harteru na malo drugačiji, itekako zanimljiv način.

U suradnji sa H1, Hartera vam omogućuje besplatan wi-fi na cijelom području festivala!

Osma Hartera održava se od 19. do 21. srpnja. Cijena festivalske ulaznice iznosi 250kn u pretprodaji (Eventim), 280kn na blagajni festivala. Jednodnevne ulaznice za četvrtak i petak iznose 150kn u pretprodaji, 180kn na dan, dok je ulaznica za subotu 80kn u pretprodaji, 90kn na dan.

Sve dodatne informacije potražite na službenoj stranici www.hartera.com, kao i našim društvenomrežnim profilima na Facebooku i Twitteru.