Dvojno lice

Pomahnitali zagrebački Unabomber, patolog Vojislav Blažević, uhićen je te obazrivo i nježno dovučen na sud nakon hrabre akcije hrvatske policije, slobodarskih medija, Ilije Rkmana i Siniše Kovačića. Ovu činjenicu valjalo je proslaviti svečanim izdanjem HRT-ove emisije “Nulta točka”, tim više što je na dan emitiranja pao i općeopasni boljševički cyber-revolucionar, komandir Šamil iz Brodotrogira. Tako je ustrašeno stanovništvo metropole i Hrvatske napokon moglo odahnuti nakon vala nečuvenog terora.

Najprofesionalnije informacije usplahirenom puku pružio je najupućeniji u terorizam i špijunažu, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman. Uz poznati “khhs-khhs” smiješak, Tuđman se znakovito obrecnuo na činjenicu da je uhićeni terorist Blažević bio vojno lice, te je diskretno inzistirao na tome da se specificira “o čijem vojnom licu se radi”. Kada je ustanovljeno da je Blažević bio u JNA, Tuđman je znakovito ponovio poznati “khhs-khhs” smiješak.

Tuđmanova verbalna i neverbalna komunikacija te opetovano pozivanje na zloglasnu diverzantsku skupinu “Labrador”, sadržavali su niz sugestija da se, primjerice, lica iz Hrvatske vojske ili policije ni u kom slučaju ne bave terorizmom. Ta je činjenica poznata još od devedesetih godina, kada je, između ostalog, i empirijski provjerena.

Takvu povijesnu istinu nikada nisu otrpjeli protuhrvatski mediji – o kojima je Tuđman također ponešto izlagao u emisiji – pa su, između ostalog, širili laži o najmanje 200 objekata dignutih u zrak na području Karlovca, tristotinjak na području Bjelovara ili o tisućama srušenih partizanskih spomenika. Također, kako je na haškom suđenju Gotovini i Markaču lijepo objasnio državni odvjetnik Mladen Bajić, kuće su nakon “Oluje” rušili kriminalci preodjeveni u uniforme vojske i policije.

Shodno tome, ni u jednom od 765 medijskih pregleda terorističkih akata od samostalnosti, niti u izjavama stručnjaka za teror, poput iskusnog Mate Laušića, ovakve sumanute laži nisu ni spomenute.

No sve se ionako ubrzo zaboravilo jer uslijedili su: a) nova katastrofa! b) snježni kaos! c) kolaps u prometu!, tj. nedvojbeno teroristički nastrojena snježna oluja. Očekuje se da stručnjaci za meteoterorizam, na čelu s Matom Laušićem, otkriju da je ista nastala na području Šumadije.