Veći od Zagreba

Poput uličnog šibicara koji od prolaznika uspijeva izvući novac odvlačenjem pažnje i skrivanjem zrna graha, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ulazi u novu političku kampanju, priprema se za sljedeće parlamentarne izbore, ponovno nam skrećući pozornost s gorućih problema grada Zagreba.

U tjednu u kojem je predsjednik Gradske skupštine i Bandićev partner Darinko Kosor zatražio da se projekt odvojenog prikupljanja otpada odgodi šest mjeseci, Bandić najavljuje izgradnju metroa i produženje tramvajske pruge sve do Zračne luke Pleso. Naime, ne samo da će odvojeno prikupljanje otpada biti odgođeno, nego je i taj pilot-projekt koji se provodio u nekoliko zagrebačkih kvartova propao: građanima nije dodijeljen dovoljan broj vrećica, a komunalci nisu napunjene kontejnere odvozili dovoljno često, pa bi otpad i po nekoliko dana stajao uz njih. A Zagrebačkim holdingom, koji godinama kasni u pripremi reciklažnih dvorišta (kojih bi, da zadovolje potrebe svake gradske općine, trebalo biti ukupno 17) i koji ne raspolaže dovoljnim brojem kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada, upravlja Bandićev čovjek od najvećeg povjerenja – Slobodan Ljubičić Kikaš.

Gotovo je sigurno da će Skupština odgodu od šest mjeseci izglasati, jer joj drugo i ne preostaje; sve kada bi Bandićev Holding uspio u šest mjeseci pokupovati potreban broj kontejnera, rješavanju problema uporabe i konačne sanacije zagrebačkog smetlišta Jakuševec, koje visinom počinje konkurirati za utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju, ne nazire se ni početak, a kamoli kraj. Centru za gospodarenje otpadom i energani nema još ni traga, no zato je Bandić, gostujući na gradskoj Jabuci TV kod Romana Bolkovića, izjavio: “Grad Zagreb će participirati u izgradnji Zračne luke, a gradit će se i kongresni centar. Tri su kapitalna projekta u Gradu Zagrebu: Zagreb na Savi, koji vrijedi dvije milijarde eura. Druga stvar je regulacija prometa, produžit ćemo tramvaj do Zračne luke. Za godinu i pol će Hrvatske ceste spojiti svoj dio ceste do Zračne luke, pa će se do centra grada stizati za 20 minuta. Treći projekt je metro, prokopat ćemo prvih 100 metara metroa na Jelačić placu, a onda ćemo prokopati metro Mihaljevac – Zračna luka i Črnomerec – Dubrava. Cilj nam je u idućih sedam-osam godina srediti sve fasade u Zagrebu, počevši s Gornjim gradom.”

Kome nije jasno, radi se o ulaganjima čija će cijena premašiti više stotina milijuna eura, a trebali bi je platiti građani Zagreba, koji su se proteklih šest godina, cijelo vrijeme krize, morali nositi sa sve skupljim gradskim režijama. I sve to u isto vrijeme dok Ljubičić provodi izdvajanje gubitaških podružnica iz Holdinga kako bi se poboljšala njegova financijska slika, unatoč tome što je prošle jeseni provedena navodno uspješna sanacija od oko milijardu kuna: nije poznato u kojoj su fazi prodaje gradskih nekretnina kojima bi se morao pokriti još jedan dio Holdingovih dugova, koje je Ljubičić najavio jesenas. Koliki je danas dug ne zna se, jer financijsko izvješće Holdinga za prošlu godinu još nije javno dostupno.

Riječ je o najavama velikih gradskih, po važnosti državnih projekata, u gradu u kojem živi gotovo četvrtina svih građana Hrvatske. Bandić je shvatio da mora krenuti dalje, kaže za “Novosti” Ivan Pandžić, novinar koji već godinama prati gradonačelnikove poslove i rad.

– Proteklih nekoliko godina postaje jasno da Bandić ima ambiciju nadići Zagreb: ako ni po čemu, onda po tome što se opako kloni sumnjivih razmjena i prenamjena gradskih zemljišta, pazeći da sve bude po zakonu, s elaboratima i vještacima – ocjenjuje Pandžić, koji često piše o Bandićevim makinacijama sa zemljištem i ostalim maštovitim manevrima.

Prvi partner s kojim bi Bandić mogao krenuti u osvajanje vlasti u državi je Radimir Čačić, koji bi se uskoro mogao vratiti s odsluženja zatvorske kazne zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u Mađarskoj poginulo dvoje ljudi. Čačić, izgleda, osjeća da je svoj čin dovoljno okajao i da se može vratiti u javni život i politiku. Kako “Novosti” doznaju, u rujnu se sprema na osnivanje nove političke stranke, Reformista, pri čemu puno očekuje od spavača u svom bivšem HNS-u. Njih bi dvojica kao lideri trebali predvoditi koaliciju koja će se zvati Unija centra, a koja bi, tumači nam jedan izvor, trebala preživjeti na politici “lizanja prstiju u obavljanju javnih poslova, ali bez razbijanja košnice dok se vrca med”. O tome koliko do transparentnosti upravljanja gradskim novcem drže u toj budućoj koaliciji, govori izjava Bandićeva visokog dužnosnik, koji je želio ostati anoniman: “Lako ćemo se dogovoriti s Čačićem. Sada na vlasti imate poštene, pa vidite kakva je situacija.”

U tu bi se tehnokratsko-rođokratsku koaliciju mogao uključiti i rezervni igrač Ive Josipovića, Nikica Gabrić sa svojim Nacionalnim forumom, ako mu se do sljedeće jeseni oporavi taština, teško povrijeđena debaklom na europarlamentarnim izborima. Jedini uvjet koji prije toga Bandić treba ispuniti jest da osnuje stranku, a kako je prije nekoliko dana najavio osnivanje svog pokreta – on je pred ispunjenjem.

No u političkoj kombinatorici koja nas očekuje do izbora u kasnu jesen mnogi će zaplesati s mnogima, sudeći po izjavama iz različitih političkih tabora. Tako iz kruga bliskih Čačiću “Novosti” doznaju da će on pregovarati i s HDZ-om Tomislava Karamarka, možda mu Bandić ne bude prvi izbor, unatoč već načelno postignutim dogovorima. Razgovarat će Čačić i sa Zoranom Milanovićem, pokušavajući od sebe učiniti najpoželjniju udavaču na domaćoj stranačkoj sceni.

Jedino što je zasad sigurno jest da Bandić ne želi koalirati sa SDP-om koji vodi Milanović, ali ni njemu (barem ljudima iz njegova bližeg kruga) nije mrska ideja koaliranja s Karamarkom. Karamarku pak smeta što Bandić povremeno paradira po Zagrebu s Titovom značkom na reveru, ali ne bi mu bilo mrsko da ga Bandić privede bliže vlasti. Pitanje je hoće li i sam Bandić za to imati želuca: nije mu bilo drago kada su mu u kampanji doveli Tomislava Merčepa da mu u ime braniteljskih udruga dade podršku na predsjedničkim izborima koje je izgubio od Josipovića. No Bandić zna da mora dalje i više. Zagreb mu više nije dovoljan.